Veiligheidsglas

 

Veiligheidsglas
Lichamelijke ongelukken met glas kunnen grotendeels worden voorkomen door gebruik te maken van veiligheidglas. Dit glas wordt dan ook toegepast als doorvalbeveiliging en inbraakpreventie. Onder veiligheidsglas vallen alle soorten draadglas, gelaagdglas en hardglas. In de veiligheidsnorm NEN 3569 wordt omschreven welke soort waar en wanneer moet worden toegepast. Hieronder staan een aantal soorten veiligheidsglas beschreven.

 

 

Veiligheidsglas: Draadglas
Draadglas is een glassoort van 6 tot 7 mm dik waarin een net van metaaldraden is verwerkt. Deze draden houden bij breuk het glas bij elkaar, zodat de scherfwerking sterk gereduceerd wordt. Bij draadglas onderscheiden we engels- , brute- en spiegeldraadglas.

 

 

Veiligheidsglas: Gelaagd Glas
Gelaagd glas is veiligheidsglas dat bestaat uit twee glasbladen met daartussen een veiligheidsfolie. Deze folie zorgt ervoor dat het glas bijeen wordt gehouden bij breuk. Dit glas is in verschillende diktes verkrijgbaar. Welke dikte moet worden toegepast, is afhankelijk van de oppervlakte van het te plaatsen glas en de situatie waarin het glas geplaatst moet worden.

 

Veiligheidsglas: Hard Glas
Hardglas is glas met een grotere buigbreeksterkte dan normaal glas. Dit wordt verkregen door het glas te verwarmen tot de grens dat het glas weer vloeibaar wordt en vervolgens het glas zeer snel af te koelen. Wanneer hardglas breekt ontstaan er niet de grote glasscherven die bij normaal glas zouden ontstaan, maar valt het glas in klein gruis uiteen dat minder snel verwondingen kan veroorzaken.

Showroom op afspraak geopend.